ABD elinde bulunan 9800 Bitcoin'i sattı!


ABD Hükümeti Bitcoin Satışına Devam Ediyor

ABD hükümeti, elinde bulunan büyük miktarda Bitcoin'i (BTC) satmaya devam ediyor. 14 Mart 2023'te 9.800 BTC sattığını açıklayan hükümet, yıl boyunca dört parti halinde 41.500 BTC daha satmayı planlıyor.

ABD'nin elindeki Bitcoin'lerin büyük bir kısmı, kara para aklama, uyuşturucu ticareti ve diğer suçlardan el konulan varlıklardan oluşuyor. Bunların arasında en bilineni, 2013 yılında kapatılan ve 144 bin BTC'ye el konulan Silk Road sitesi.

ABD hükümetinin Bitcoin satışı, piyasada fiyat baskısı yaratıyor. Özellikle Coinbase borsasına gönderilen ve satılan BTC'ler, fiyatın düşmesine neden oluyor. Ancak bazı uzmanlar, ABD'nin Bitcoin karşısındaki tutumunun değiştiğini ve kripto para sektörünü destekleyici adımlar attığını belirtiyor.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta kripto para kararnamesi imzaladı. Kararname, ABD Merkez Bankası'nın dijital para birimi çalışmasını da içeriyor ve hükümetin kripto para stratejisini ortaya koyuyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kararnamenin inovasyonu teşvik edeceğini ve tüketiciler için fayda sağlayacağını söyledi.

ABD'nin elinde şu anda yaklaşık 205 bin BTC bulunuyor. Bu miktar, toplam arzın yüzde 1'inden fazlasına denk geliyor. ABD hükümetinin bu varlıkları nasıl değerlendireceği ve piyasaya nasıl etki edeceği merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder