Binance'e karşı açılan CFTC davasında gözden kaçırmış olabileceğiniz 7 ayrıntı

Binance'e karşı açılan CFTC davasında gözden kaçırmış olabileceğiniz 7 ayrıntı

1. ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'yu, ABD yasalarını ihlal ederek kayıt dışı kripto türev ürünleri sundukları gerekçesiyle dava etti .

2. CFTC, Binance'in en az Temmuz 2019'dan bu yana ABD vatandaşları adına kripto türev işlemleri gerçekleştirdiğini iddia etti. Binance'in uyum programının "etkisiz" olduğunu ve Zhao'nun yönlendirmesiyle çalışanlarının ve müşterilerinin uyum kontrollerini aşmak için talimat verdiğini öne sürdü .

3. CFTC ayrıca Binance'in eski Uyum Sorumlusu Samuel Lim'i de Binance'in ihlallerine yardım ve yataklık etmekle suçladı .

4. Binance, küresel dijital varlık sektörünü domine ediyor. Merkezi Binance.com borsası, geçen yıl yaklaşık 23 trilyon dolarlık işlem hacmine sahipti. Zhao, 2021 yılında işlem hacminin 34 trilyon dolara ulaştığını söyledi.

5. Binance uzun süredir ABD yasalarına tabi olmadığını savunuyor, çünkü fiziksel bir merkezi yok. Dava, Binance'in çalışanlarına ABD merkezli müşterilere ticaret kontrollerini nasıl atlatmaları gerektiği konusunda bir mesajlaşma uygulaması aracılığıyla tavsiyelerde bulunduğunu iddia ediyor.

6. CFTC Başkanı Rostin Behnam, "Yıllardır Binance, CFTC kurallarını ihlal ettiklerini biliyordu, hem parayı akışta tutmak hem de uyumdan kaçınmak için aktif olarak çalıştı. Bu, dijital varlık dünyasındaki herkese CFTC'nin ABD yasalarının kasıtlı olarak ihlal edilmesine tahammül etmeyeceği konusunda bir uyarı olmalı" dedi.

7. Dava, Binance için potansiyel olarak varoluşsal bir tehdit oluşturuyor. CFTC, Binance'in elinde tuttuğu kripto varlıklarına el koymak ve borsayı ABD'de faaliyet göstermekten men etmek istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder