Binance’ten dava hakkında ilk açıklama geldi

Kripto para borsası Binance, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından açılan dava ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Binance, CFTC’nin iddialarını reddetti ve ABD yasalarına uygun şekilde faaliyet gösterdiğini savundu.

Binance’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Binance, CFTC’nin dava açtığı haberlerini öğrenmiş ve şaşırmıştır. Binance, ABD’li müşterilerine yasa dışı şekilde kripto para satmakla suçlanmaktadır. Bu iddialar tamamen asılsızdır ve Binance, ABD’deki düzenleyici kurumlarla işbirliği içinde olduğunu kanıtlamak için her türlü yasal yola başvuracaktır.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Binance’in ABD’deki faaliyetlerinin Binance.US adlı bağımsız bir şirket tarafından yürütüldüğü ve bu şirketin CFTC’nin gerektirdiği tüm lisanslara ve izinlere sahip olduğu belirtildi. Binance, ABD’li müşterilerinin gerçek konumlarını gizlemek için VPN kullanmalarını teşvik etmediğini de vurguladı.

Binance, kripto para sektörünün gelişimi ve yenilikleri için CFTC ile diyalog kurmaya hazır olduğunu da ifade etti. Binance, “Kripto para piyasası, dünyanın en dinamik ve ileri teknolojili piyasalarından biridir. Binance olarak, bu piyasayı daha güvenli, şeffaf ve adil hale getirmek için çalışıyoruz. CFTC ile de aynı vizyonu paylaştığımızı umuyoruz.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder