Bitcoin fiyatı, son Binance haberlerine rağmen kısa süreliğine 29.000 $'i gördü

Bitcoin fiyatı, önde gelen bazı kripto platformlarından özellikle Binance'dan kaynaklanan düzenleyici zorluklara rağmen, 30 Mart'ta Cointelegraph Markets Pro'nun verilerine göre 29.132,82 dolarlık yeni bir yıllık yüksek seviyeye yükseldi. Bu etkileyici yükseliş, dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance'ın karşı karşıya kaldığı devam eden düzenleyici zorluklara rağmen gerçekleşti.

Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CFTC), Binance'ı 27 Mart'ta ABD müşterilerine kayıtsız vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri sunmakla suçlayarak Mal Borsası Yasası'nı ihlal etmekle suçladı. CFTC, ayrıca Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao veya CZ'nin platformda ABD müşterilerini kişisel olarak işe alıp kabul ettiğini iddia etti.

Binance'ın suçlamalarla karşı karşıya kalması, kripto endüstrisinde şok etkisi yarattı çünkü Binance, alanda en etkili ve yenilikçi oyunculardan biri olarak kabul ediliyor. Ancak, piyasa tepkisi şaşırtıcı derecede olumlu oldu ve Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimleri haberleri dikkate almadı ve yükselişlerini sürdürdüler.

Bazı analistler, piyasanın zaten Binance'a karşı düzenleyici bir eylem beklentisi içinde olduğunu ve dava beklenenden daha ciddi olmadığı için olumlu bir tepki verdiğini öne sürdü. Diğerleri ise boğa piyasasının, kurumsal yatırımcılar tarafından Bitcoin'in giderek daha fazla benimsenmesi, merkezsiz finans (DeFi) uygulamalarına artan talep ve yeni coin arzının sınırlı olması gibi diğer faktörlerden kaynaklandığını iddia ettiler.

Her ne sebeple olursa olsun, Bitcoin'in, zorluklarla karşı karşıya kaldığı durumlarda bile dikkate değer bir direnç ve güç gösterdiği ve fiyatının dışsal olaylardan kolayca etkilenmediği açıktır. Kripto piyasası olgunlaştıkça ve geliştikçe, Bitcoin'in gelecekte yeni rekorlar kıracağı ve yeni yükseklerle mücadele edeceği muhtemel görünmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder