Polygon Labs, Ethereum'u ölçeklendirmeye yardımcı olmak için zkEVM Layer 2'yi tanıttı

Ethereum'un ölçeklendirme sorunlarına bir çözüm sunmayı amaçlayan Polygon Labs, 27 Mart 2023'te ana ağ beta sürümünü başlatacak olan zkEVM Layer 2'yi duyurdu. zkEVM, Ethereum sanal makinesinin (EVM) sıfır-bilgi kanıtları (ZK) ile uyumlu bir versiyonudur. Bu, akıllı sözleşmelerin ve dApp'lerin Ethereum'un güvenliğinden ödün vermeden daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Polygon Labs, zkEVM'in Web3'ün kitlesel benimsenmesinin ve tam potansiyelinin kilidini açacağını iddia ediyor. Polygon ekosistemi, Ethereum için sorunsuz ölçeklendirme sağlamayı taahhüt eden sektördeki en büyük ve en eski akıllı sözleşmeler ağıdır. Polygon, farklı fikir birliği mekanizmalarına sahip yan zincirlerden plazma, optimistic rollup ve ZK rollup gibi 2. katman seçeneklerine kadar birden çok farklı ölçeklendirme çözümünü bağlamayı kolaylaştıran bir ekosistem oluşturmayı hedefler.

zkEVM test ağı, 84.000'den fazla cüzdanın oluşturulması, 300.000 üretilen blok, üretilen 75.000 ZK provası ve diğerleri arasında 5.000'den fazla akıllı sözleşmenin devreye alınması dahil olmak üzere çeşitli önemli kilometre taşlarının elde edilmesinin ardından düğmeyi Polygon ana ağına devrediyor. Ana ağ betasıyla ilgili daha fazla ayrıntı, ekibin güvenliği en yüksek öncelik olarak tutmasıyla önümüzdeki birkaç hafta içinde yayınlanacak.

Polygon Labs'in kurucu ortağı ve COO'su Sandeep Nailwal, şunları söyledi: \"Polygon zkEVM ile Ethereum'un ölçeklendirme sorununu çözmek için çok taraflı bir yaklaşım benimsiyoruz. Bu sayede Ethereum geliştiricileri ve kullanıcıları için en iyi deneyimi sunuyoruz. Polygon zkEVM ile Web3'ün geleceğini şekillendirmeye hazırız.\"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder