Sam Bankman-Fried, Çinli yetkililere 40 milyon dolarlık kripto rüşvet vermekle suçlandı.

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, Çinli yetkililere 40 milyon dolarlık kripto rüşvet vermekle suçlandı

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, Çinli yetkililere 40 milyon dolarlık kripto rüşvet vermekle suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı, Bankman-Fried'in Çin'de FTX'in faaliyetlerine izin vermek için yüksek rütbeli hükümet görevlilerine Bitcoin ve diğer kripto paralarla rüşvet verdiğini iddia ediyor.

Bankman-Fried, geçen hafta Bahamalar'da tutuklanmış ve ABD'ye iade edilmişti. FTX, müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırma, kara para aklama ve kampanya finansmanı ihlalleri gibi suçlamalarla karşı karşıya. Bankman-Fried ise tüm suçlamaları reddediyor ve kendisini masum olduğunu kanıtlamak için mücadele edeceğini söylüyor.

FTX, 2019 yılında Bankman-Fried tarafından kuruldu ve kısa sürede dünyanın en büyük dördüncü kripto para borsası haline geldi. Bankman-Fried, kripto endüstrisinde bir kahraman olarak görülüyordu ve zor durumdaki firmaları kurtarması, hayır kurumlarına büyük bağışlar yapması ve çevre dostu bir kripto para borsası oluşturma vizyonuyla tanınıyordu.

Ancak ABD'li savcılar, Bankman-Fried'in FTX'teki müşteri mevduatlarını yasa dışı bir şekilde kullanarak diğer kripto şirketi Alameda Research'ü finanse ettiğini, mülk satın aldığını ve milyonlarca dolarlık siyasi bağış yaptığını öne sürüyor. Ayrıca Bankman-Fried'in Çin'deki iş ortaklarıyla yaptığı görüşmelerde rüşvet verdiğine dair kanıtlar bulunduğunu iddia ediyor.

Bankman-Fried'in avukatları ise müvekkillerinin herhangi bir yasa dışı işlem yapmadığını, Çin'deki yetkililerle olan ilişkilerinin yasal olduğunu ve FTX'in müşterilerine karşı dürüst davrandığını savunuyor. Bankman-Fried'in duruşması önümüzdeki ay yapılacak ve eğer suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder