Arbitrum Vakfı, topluluktan gelen tepkiler üzerine yönetişim oylamalarını dağıtacak

Ethereum için popüler katman-2 ölçeklendirme çözümünün arkasındaki kar amacı gütmeyen kuruluş olan Arbitrum Vakfı, topluluktan gelen eleştirilerin ardından yönetişim oylamalarını daha küçük gruplara böleceğini açıkladı.

Vakıf daha önce Arbitrum protokolünde yeni bir token, bir hazine sistemi ve bir yönetişim çerçevesi de dahil olmak üzere bir dizi değişikliği onaylamak için tek bir oylama önermişti. Bununla birlikte, birçok kullanıcı ve geliştirici, teklifin çok aceleye getirildiğini, çok merkezileştirildiğini ve çok belirsiz olduğunu savunarak memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

Buna karşılık vakıf, blogunda bir açıklama yayınlayarak geri bildirimleri kabul etti ve iletişim ve şeffaflık eksikliği için özür diledi. Açıklamada ayrıca vakfın oylamayı, her biri protokol yükseltmesinin belirli bir yönüne odaklanan daha küçük parçalara ayıracağı belirtildi. İlk oylama tokenomik ve yeni tokenin dağıtımı üzerine olacak, bunu hazine sistemi ve yönetişim çerçevesine ilişkin oylamalar izleyecek.

Vakıf ayrıca her oylama için daha fazla ayrıntı ve dokümantasyon sağlayacağını ve toplulukla daha fazla diyalog ve istişarede bulunacağını söyledi. Vakıf, amacının Arbitrum'un tüm kullanıcılarına ve geliştiricilerine fayda sağlayan merkezi olmayan ve açık bir platform oluşturmak olduğunu vurguladı.

Duyuru, Arbitrum topluluğundaki birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılandı ve vakfı endişelerini dinlediği ve daha duyarlı olduğu için övdü. Bazıları da vakfın daha fazla tartışma ve geri bildirim sağlamak için bir forum ya da discord kanalı oluşturmayı düşünmesini önerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder